Foto: LETA/EPA

Egli var apēst arī tās greznotāji 7

Britu dizaineres Lorēna Deivisa un Džūlija Džorgalisa pierādījušas: egli var apēst arī cilvēki paši. Tiesa gan, tas prasa plānošanu: diezin vai ir laba doma ņemt un apēst jebkuru skujkoku, kuru esat nopirkuši un izgreznojuši – vēlams, lai tas būtu pirkts no zināma audzētāja, nebūtu apstrādāts ar ķimikālijām un neizrādītos esam īve, jo šo koku skujas satur indi.

Sākotnējie eksperimenti izrādījušies visai neapmierinoši, tomēr mākslinieces, kuras arī ikdienā aizraujas ar netradicionālām sastāvdaļām. Lorēna Deivisa izveidojusi studiju “HEKA”, kurā eksperimentē ar dabīgas kosmētikas radīšanu mājas apstākļos, savukārt Džūlija Džorgalisa vada mobilo maiznīcu “The Bread Companion”.

Abas nonākušas pie slēdziena, ka vislabāko garšas buķeti iespējams iegūt no sudrabeglēm, kas rada izteiktu citrusa aromātu, un duglāziju, kurai ir tipisks Ziemassvētku egles aromāts un zālaina garša.

“Mēs atklājām, ka sudrabegle vislabāk garšo kopā ar saldajiem, un tā arī lieliski papildina receptes, kurās izmantots etiķis, savukārt duglāzija īpaši labi padodas ar āboliem un citronu. Tas bija aizraujošs sasniegums!” – priecājas Džorgalisa.

Galu galā viņas radījušas veselu ēdienkarti, kuras sastāvā ir skujkoku piedevas, un vienīgais īpaši pasūtītais produkts tajā bija īpašais grieķu vīns retsina, kurā jūtama skujkoku sveķu klātbūtne, kā arī ciedru rieksti.

Bietēs un sudrabeglē marinēts lasis, marinētas sudrabegļu skujas, jēra un retsinas tadžīna, duglāzijā dūmoti puķkāposti, sudrabegļu tsatsiki, kuskuss ar ciedru riekstiem, duglāzijas želeja un sudrabegles saldējums desertā.

Tie, kas abu mākslinieču piedāvājumu pamēģinājuši, apgalvo: rezultāts ir pārsteidzoši dabisks un gards – svaigs, salds, ass vai sildošs, tieši kā ieplānots. Un sudrabegļu saldējumu esot jāpamēģina ikvienam…

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.