Izzini cilvēka pagātni 1

Lai izprastu pasīvi agresīva cilvēka rīcības iemeslus, ir jāizzina viņa pagātne. Protams, tev nav jākļūst par viņa psihologu, taču, ja konkrētais cilvēks ir, piemēram, tavs priekšnieks, informācijas iegūšana ievērojami atvieglos jūsu komunikāciju un, attiecīgi, arī tavu ikdienu.

Reklāma
Reklāma
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

Uzturi draudzīgu un atvērtu sarunu, uzdodot vienkāršus un tai pat laikā izzinošus, taču ne uzbāzīgus jautājumus par pasīvi agresīvā cilvēka pagātni un ikdienu.

Iespējams, šādi nonāksi pie problēmas saknes. Piemēram, vīrietis, ar kuru tu nekādi nespēj rast kopīgu valodu, neraugoties uz savstarpējām simpātijām, iespējams, izmantojot pasīvi agresīvās uzvedības modeļus, šādi izgāž savas nepatīkamās izjūtas par nesakārtotajām attiecībām ar paša māti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpat pasīvās agresijas pamatā var būt jau agrā bērnībā iesakņojušās bailes par apkārtējo cieņas un mīlestības trūkumu gadījumā, ja konkrētais cilvēks zaudēs savas līdera spējas un nebūs vienmēr un visur pirmais. Šai gadījumā pie vainas ir cilvēka bērnībā pieredzētās un vecāku pielietotās audzināšanas metodes.

Pasīvās agresijas piemēri ir dažādi – reizēm tā izpaužas tikai, cilvēkam esot mājās, reizēm – tiek pielietota vien darbā, komunicējot ar padotajiem un kolēģiem.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.