Ceļš uz “Baibiņu” 3

Ieguvusi pieredzi, māksliniece 2011. gada nogalē kopā ar kolēģi sāka vēlreiz. Dabūja Latvijas Hipotēku un zemes bankas aizdevumu un naudas balvu par biznesa ideju. Ideja bija lelle “Baiba” – labāka, arī mazāka, kā savulaik “Straumē” ražotā.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

“Gribējās uztaisīt kaut ko patiešām skaistu un pamatīgu, kaut ko tādu, kur nebūtu ko piesieties. Mūsu krāšņā lelle ir dzimusi brīvā Latvijā un lepojas ar autentisku tautastērpu, ko kopīgā darbā rada vairāk nekā desmit izcili sava amata meistari. Katra lelle darināta ar mīļām rokām, izmantojot dabiskos materiālus. Zinu, ka nekā līdzvērtīga vismaz kaimiņvalstīs šobrīd nav,” tā māksliniece.

Viņa labprāt sadarbojās ar citiem dizaineriem. Lelli “Baiba” iepakojumā pārdod kopā ar statīvu, ko izstrādāja sadarbībā ar dizaineru Māri Šustiņu un SIA “Austra Pak”. Katrai lellei ir pase trīs valodās, kur ar roku ierakstīts leļļu līnijas nosaukums, tērpa izcelsme un apraksts, Latvijas karte ar atzīmi, no kurienes tērps nāk, izgatavotāja rekvizīti, paraksts un datums. To par lielu vērtību atzinuši visi pircēji.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šobrīd darbnīcā top daudzas skaistas un smalki izstrādātas etnogrāfiskās lelles, katrs lelles tērps ir stilizēta tautastērpa kopija miniatūrā. Ir gan smalki adītas zeķītes, gan pavisam īstas maziņas pastaliņas, rakstainas jaciņas, brunči no visīstākā rokām austā tautastērpu auduma. Viss ir pavisam īsts, tikai ļoti mazs, darināts ar lielu uzcītību un rūpību.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.