Lūsenes otrais mūžs. Ar šo lūša trofeju Vents Priedītis lepojas visvairāk.
Lūsenes otrais mūžs. Ar šo lūša trofeju Vents Priedītis lepojas visvairāk.
Foto – Indulis Burka

Viltībā pārspēj lūsi 0

Interesanti atgadījumi bijuši arī lūšu medībās. Uz Skaistkalni šie dzīvnieki parasti atnāk no Taurkalnes apkaimes mežiem. Ja nav piemērotu laika apstākļu, lūsi nomedīt ir ļoti grūti. Vajag, lai būtu uzsnidzis mīksts sniedziņš. Aizpagājušajā gadā vienā reizē nomedījuši pat četrus lūšus, tad vienu un pēc kāda laika vēl vienu.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

“Taču interesantākais atgadījums bija ar pašu lielāko meža kaķi, kas man ir zelta medaļas vērtē,” skaidro Priedītis. “Bija marts. Lencām, taču pēdas liecināja, ka lūsis pa apli izgājis cauri vairākiem mastiem. Ej nu uzmini, kurā palicis. Viņš no vakara bija izgājis, kamēr gaisa temperatūra plusā. Atgriezies no rīta jau pa savām sasalušajām pēdām. Nejauši pamanīju nelielus skrāpējumus sasalušajā pēdā, bet uz otru pusi. Vīri šaubījās, taču piekrita mastu dzīt. Kamēr savācāmies, sākās atkusnis. Dzinējs ar suni iegāja mastā. Es paliku uz atpēdām. Masts neliels, taču nekā. Domāju, vai tiešām būs jāiet pa pēdām, bet varbūt es kļūdījos? Pēkšņi pamanīju ēnu, un tur jau viņš stāvēja un skatījās tieši uz mani. Divi ātri šāvieni, un medības bija beigušās.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.