Foto – Shutterstock

Hortenzijas podos un dārzā 0


Ziemošanai pagrabā pirmos ienes lielos augus, kas stādīti podos. Vienas no tām ir saimnieces mīlules liellapu hortenzijas. Taču šogad sals uznāca tik strauji, ka hortenzijas apsala. Velta stāsta, ka tas atkal būs eksperiments – bojā neaizies, bet grūti prognozēt, kā ziedēs.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Lasīt citas ziņas

Dārza hortenzijas dārzniece apgriež pavasarī. Tagad noņem tikai ziedus, kas šogad nosala agri un nepaguva izrādīt rudenīgo skaistumu, kaut gan laiks bija jauks.

Hortenzijas un populārākos dekoratīvos krūmus īpaši ieziemot nevajag. Ja gribas rosīties dārzā, augiem var uzbērt kompostu, satrūdējušus kūtsmēslus, kūdru un mizu mulču. Labumus augi varēs izmantot pavasarī, tiklīdz modīsies.

CITI ŠOBRĪD LASA

Krāsainās hortenzijas, kuras aug dārzā, sasien buntītē un apsien ar egļu zariem, aptin ar agrotīklu vairākās kārtās. Var vispirms tīt agrotīklā, tad apņemt ar zariem. Hortenzijas var arī pieliekt un tad apsegt.

! Daudzi šoruden sūdzas par žagatu pārāk lielu aktivitāti, kas plosās pa dobēm. Tāpēc irdenajiem segumiem der uzlikt pa skujai, lai putni neizkašņā un neizrausta.

Rozes

Rozes Velta griež tikai pavasarī, jo tagad stumbri vēl dzīvības pilni. Rudenī apkārt sakņu kakliņam uzber komposta, kūtsmēslu vai dārza augsnes kalniņu. Kad sākas sals, uzklāj skujas. Virszemes daļas drīkst krietni apsalt, jo ataugs un ziedēs tik un tā. Jo īpaši dzīvelīgas ir Veltas mīļotās floribundrozes.

Vīteņrozes, kas zied uz iepriekšējā gada dzinumiem, pieliec pie zemes. Kad sākas sals, uzklāj skujas, agrotīklu.

Segumu nevajag noņemt agri, līdz ar pirmajām siltajām pavasara dienām. Segumu atstāj aptuveni tik ilgi, līdz sākušas ziedēt forsītijas.

Augststumbra rozes saimniece iesaka glabāt pagrabā, nevis riskēt, pieliecot un atstājot dārzā. Šim nolūkam rozes var stādīt lielos podos vai rudenī izrakt un ielikt podā, bet pavasarī atkal stādīt dobē.

! Rozes nedrīkst pārsiltināt, jo tas nereti ir bīstamāk par salu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.