Maskavietis Sergejs Zaharovs ar ģimeni šeit dzīvo kopš 2009.gada, bet nopircis vēl vienu māju, lai saņemtu uzturēšanās atļauju. To pašlaik izīrējot atpūtniekiem.
Maskavietis Sergejs Zaharovs ar ģimeni šeit dzīvo kopš 2009.gada, bet nopircis vēl vienu māju, lai saņemtu uzturēšanās atļauju. To pašlaik izīrējot atpūtniekiem.
Foto – Valdis Semjonovs

Vietējie apmierināti 19

Oksana Šapovalova-Telegina no Minskas – viņu pašu sastapt neizdevās – Amatciemā nopirkusi namu, kurā pirms pāris gadiem iekārtojusi SPA viesnīcu, kurā pašlaik strādā 35 darbinieki. Viesnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Krista Mierkalne stāsta, ka visi šeit strādājošie ir Valmieras, Līgatnes, Stalbes, Siguldas iedzīvotāji. “Pati nesekmīgi meklēju darbu Valmierā, Cēsīs un citur deviņus mēnešus, kamēr beidzot palaimējās to atrast Amatciemā,” atklāj viņa.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Lasīt citas ziņas

“Ja nebūtu šīs viesnīcas, man būtu jāpamet dzīvesvieta Cēsīs un jāmeklē darbs Rīgā,” piebilst viesnīcas administratore Darja Trubicina, kas Oksanas dibinātajā un Latvijā reģistrētajā uzņēmumā “Bellatexim” strādā no 2011., bet viesnīcā – no 2013. gada. Gan viņa, gan Krista atzīst, ka ar darbu un izpeļņu esot ļoti apmierinātas, viņu atalgojums esot krietni augstāks par to, ko varot nopelnīt Valmierā vai Cēsīs. Šeit strādājošie varot nopelnīt, sākot no 3,13 eiro stundā.

“Pavisam Amatciema celtniecībā un apsaimniekošanā nodarbināti aptuveni 150 vietējie iedzīvotāji. Ja 300 hektāri, kas pašlaik ir ciemata platība, dod darbu 150 mūsu cilvēkiem, tad taču to nevar uzskatīt par neveiksmīgu pasākumu, vai ne?” jautā A. Zembaha.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.