Foto: Elena Zajchikova/Shutterstock

Klasiskā biezpienmaize. Pārbaudīta recepte! 1

Klasiskā biezpienmaize

Smilšu mīklas pamatnei:

• 300 g kviešu miltu

• 150 g sviesta

• 90 g cukura

• ēdamkarote skābā krējuma

• ¼ tējkarotes sodas

Biezpiena masai:

• 800 g biezpiena

• 150 g cukura

• 150 g rozīņu

• 4 olas

• 50 g kviešu miltu

Vispirms pagatavo mīklu – miltos ieberž sviestu, pieliek pārējās sastāvdaļas un mīca, līdz izveidojas viendabīga masa. To ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz 20 minūtēm. Pa to laiku sagatavo biezpiena masu – gaļasmašīnā izmaļ biezpienu, olas saputo ar cukuru, pēc tam masā iecilā kviešu miltus. Pievieno rozīnes un izmaisa. Ja biezpiens ir sauss, pievieno pāris ēdamkarošu skābā krējuma, lai maizīte sulīgāka, citādi tā var izcepties drupana.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Manā īpašumā atrodas 100 svešas automašīnas! Paldies Dievam, ka zeme nav apsēta ar labību,” kurzemniece pauž sašutumu par rallija apmeklētāju visatļautību
“Diemžēl bažas ir apstiprinājušās” – deputāts norāda uz paredzamu rezultātu 97 miljonu vērtā iepirkumā par Vanšu tilta projekta izstrādi 90
Mājas
Kādas ir tavas kulinārijas prasmes – vai māki pagatavot šos 10 ēdienus, kuri jāprot katram latvietim? 42
Lasīt citas ziņas

Pannā ieklāj cepampapīru. Mīklu izrullē, liek pannā, izlīdzina un sadursta ar dakšiņu. Ar karoti liek biezpiena masu un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni vienu stundu, kamēr virsa ir zeltaini brūna.

UZZIŅA

No visiem piena produktiem tieši biezpienā ir visvairāk olbaltumvielu, kuras organisms viegli uzsūc, turklāt tas ir nozīmīgs kalcija avots. Tāpēc biezpienu nekādā ziņā nevajadzētu svītrot no savas ēdienkartes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.