‘Magone’
‘Magone’
Foto no Lailas Ikases arhīva

Vēsumā un mitrumā 0

– Ābolus var žāvēt, spiest no tiem sulu, gatavot biezeņus, džemus, marmelādi un sukādes, vārīt ievārījumu, taču vislabāk ir uzglabāt svaigus, – uzsver Latvijas Valsts augļkopības institūta (LVAI) vadošā pētniece Dalija Segliņa. Uzglabāšanai piemērotākie ir vēlo ziemas šķirņu, piemēram, ‘Zarja Alatau’, ‘Aļesja’, ‘Antej’, ‘Auksis’, ‘Belorusskoje Maļinovoje’, ‘Bērsis’, ‘Sinap Orlovskij’ u.c. augļi.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Ābolus var glabāt kastēs vai lielākus daudzumus – konteineros. Lai labāk pārciestu ziemu, šie augļi jānovāc pareizā gatavības pakāpē (nedrīkst būt pārgatavojušies vai zaļi), sausā laikā un iespējami īsā laikā jāatdzesē, lai apstādinātu nogatavošanās procesus.

Telpām, kur stāvēs ābolu kastes, jābūt tīrām, ar labu gaisa ventilāciju. Tur jāno­drošina augļu uzglabāšanai nepieciešamā temperatūra (+2…+4 °C) un palielināts mitrums (vidēji 85%), lai augļi nesažūtu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.