Kā tabaku audzē Smārdē 6

Smārdeniece Inese Kalniņa stāsta, ka pīpējamo tabaku izaudzējot pati. Vīrs jau pieradis un veikalā pirkto vairs nevēloties, savējā esot gardāka. Turklāt tā ir tīra, ekoloģiski audzēta, bez dažādām nezināmām piedevām salīdzinājumā ar veikalā nopērkamajām. Draugi, kas to mēģinājuši pirmoreiz, atzīst, ka pašu audzētā esot par stipru. Vīrs tabaku liekot pīpē un tinot cigaretes. Ekonomiskākas esot cigaretes. Tinamos papīrus var nopirkt speciālajos veikalos, kur var iegādāties arī dažādas tinamās mašīnas, taču Kalniņu mājās iztiek bez tām.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas
Inese Kalniņa sēklas pirmoreiz pirkusi veikalā, bet tagad vāc pati, jo tabakai ir daudz sēklu. Sēj agri – februārī, martā. Jo mājā lielāki logi un vairāk gaismas, jo agrāk var sākt audzēšanu. Pirmoreiz izpiķējot, pavisam mazos augus var saņemt tikai ar pinceti vai žebērklīti. Dārzā stāda pēc salnām, izvēlas saulainu vietu, ar kūtsmēsliem ielabotu augsni. Šogad tabaka augusi labi, jo bija gan siltums, gan mitrums. Laužot lapas, jāņem vērā, ka rokas kļūst lipīgas un trakoti rūgtas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.