Foto: Shutterstock

Pasta ar svaigiem tomātiem: viegli pagatavojams, garšīgs ēdiens 2

Kad tomāti dārzos un siltumnīcās lutina ar bagātīgu ražu, jāēd, kamēr ir! Kad svaigi tomāti salātos vai uz maizītēm jau mazliet apnikuši, tos var pagatavot arī garšīgos siltajos ēdienos. Pasta ar svaigiem tomātiem, ķiplociņiem un olīvām – garšīgs ēdiens visai ģimenei.

Sastāvdaļas:

Viedoklis
Krista Draveniece: Ne vīrs, ne Cipule jāzākā par traģisko notikumu Daugavā, patiesībā vainīgs kas pavisam cits 97
“Viņa bija tik pārgurusi, ka, iespējams…” Savu versiju par traģēdiju Daugavā izteikusi Ilonas kolēģe Marina 1
Pieci Latvijas ministri (kopš neatkarības atjaunošanas), kuri izpelnījušies vislielākās sabiedrības antipātijas. Pirmo uzminēsiet viegli!
Lasīt citas ziņas

Pasta – 200 grami
Tomāti – 1 vidējs
Konservētas olīvas bez kauliņiem – 5 gab.
Ķiploks – divas daiviņas
Olīveļļa cepšanai – 50 ml
Zaļumi (pētersīlis, baziliks u.c.) – dekorēšanai
Siers rīvēts – dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Novārīt pastu pēc instrukcijas uz iepakojumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Paralēli pannā ieliet ēdamkaroti eļļas cepšanai un tajā likt apcepties ripiņās sagrieztus ķiplociņus.

3. Svaigus tomātus sagriezt kubiņos un pēc mirkļa pievienot ķiplokiem uz pannas. Cept tomātus nevajag, tiem uz pannas ir tikai jāuzkarst.

4. Pannā pievieno olīvas, kas sagrieztas ripiņās – arī tām ir tikai jāuzsilst.

4. Tomātiem, ķiplokiem un olīvām pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5. Novārīto pastu samaisīt, kārtot uz šķīvja, virsū uzliekot mērci no tomātiem un ķiplokiem.

6. Pirms pasniegšanas uzber sarīvētu sieru un sasmalcinātus zaļumus pēc gaumes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.