Paštaisītā majonēze. Vienkārši un ātri 3

Piedāvājam pašiem mājās pagatavot majonēzi, turklāt tas neaizņem daudz laika un galarezultāts noteikti ir vērtīgāks par veikalos nopērkamo. Galvenais, nesteigties un visu izdarīt, kā teikts receptē. Ļoti svarīgi, lai visi produkti būtu istabas temperatūrā. Receptē tiek izmantoti tikai olu dzeltenumi, baltumi šoreiz nav nepieciešami, no tiem var pagatavot bezē cepumiņus. Svarīgi olas pirms lietošanas nomazgāt, vēlams ar sodas ūdeni, lai izvairītos no saslimšanām.
Pagatavotā majonēze jāglabā ledusskapī un jāizlieto 5–7 dienu laikā. No receptē norādītā produktu daudzuma iznāk apmēram 200 g majonēzes.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 42
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 3 olu dzeltenumi, 150 ml olīveļļas, 1 tējkarote sinepju, 5 tējkarotes citrona sulas, 0,5 tējkarotes cukura, 0,5 tējkarotes sāls.

Pagatavošana. Ar mikseri sakult olu dzeltenumus kopā ar sinepēm, cukuru un sāli. Uzmanīgi pa vienai tējkarotītei pievienot olīveļļu un visu laiku kult. Kad masa kļūst viendabīga, var droši pievienot visu atlikušo eļļas daudzumu, kārtīgi sakuļot. Pievienot citrona sulu un visu vēlreiz sakult.
Ja majonēze sanāk pārāk bieza, var nedaudz pievienot atdzesētu vārītu ūdeni. Gatavo produktu ielikt stikla trauciņā un uzglabāt ledusskapī. Labu apetīti!