Foto – Ilze Pētersone

Pastinaku–bumbieru krēmzupa ar asinsdesu un fritētu pastinaku 0

Vāra krēmzupu

Sagrieztu 1 šalotes sīpolu un 2 ķiploku daiviņas apcep eļļā, pievieno tāpat sagrieztus 800 g pastinaka, apcep, pielej dārzeņu vai vistas buljonu un vāra, līdz gandrīz gatavi. Pievieno sagrieztus bumbierus un vāra, līdz jūk ārā. Pievieno 800 ml pienu, 80 g sviestu, sāli, cukuru un nedaudz piparu pēc garšas, uzvāra, noņem no uguns, sablenderē un izlej caur sietu.

Reklāma
Reklāma

Apcep asinsdesu

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Asinsdesu var iegādāties no zemniekiem. Noņem desai apvalku, sadrupina, liek metāla formiņā, apsedz ar foliju un cep cepeškrāsnī 180°C 15 min. Pirms pasniegšanas vēlreiz sadrupina un uzsilda.

Fritē pastinaku

Vidēja izmēra 1 pastinaku sarīvē smalkos, garos salmiņos un cep 130°C karstā eļļā, kamēr zeltaini. Liek uz salvetes, lai uzsūcas eļļa, un apkaisa ar sāli vai citu garšvielu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.