Publicitātes foto

Patīk Spānijas ēdieni? Lūk, 5 burvīgas receptes tavai virtuvei 0

Spānijas gardums – tapas

Saules pielietās Spānijas kulināros brīnumus savā virtuvē cenšas atdarināt daudzi. Viens no izplatītākajiem gardumiem ir tapas, par ko pat Spānijā nav vienotas versijas, kas tās īsti ir. Tapu variācijas ir visdažādākās un katrai Spānijas pilsētai sava. Tas, kas vieno visas tapas, ir to pasniegšanas veids – tās tiek servētas pirms maltītes un vienmēr kopā ar vīnu.

Reklāma
Reklāma
“Kamēr var cirpt, ir jācērp!” Sabiedrību šokē cenu atšķirības starp “Depo” un “Maxima”
“Mēs, pensionāri, gribētu valdībai uzdot jautājumus un saņemt normālas atbildes!” Pensionārs vīlies par šī gada pensiju indeksāciju
Veselam
Kā atbrīvoties no riebīgās “riepiņas” uz vēdera. Nosaukti 5 galvenie noslēpumi 31
Lasīt citas ziņas
Publicitātes foto

Garneles spāņu gaumē
Vienas no populārākajām tapām Spānijā ir gambas aj ajillo – sautētas garneles ar ķiplokiem, kas lieliski saskanēs ar visaromātiskāko Spānijas gaišo vīnogu šķirni Albarinio.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas
100 ml nerafinētas olīveļļas
10 lielas ķiploka galviņas, sasmalcinātas
1 tējk. sarkano piparu pārslu
500 g jeb aptuveni 15 tīģergarneles
1 citrona sula
60–90 ml spāņu brendija vai sausā šerija
Sāls un svaigi malti pipari (pēc garšas)
3 tējk. sasmalcinātu svaigu pētersīļu
1 svaiga bagete

Pagatavošana.
Dziļajā pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiplokus un sarkano piparu pārslas. Sautē aptuveni minūti, līdz ķiploki paliek maigi brūni. Uzgriežot lielāku gatavošanas temperatūru, pievieno garneles, citrona sulu un spāņu brendiju vai šeriju. Samaisa un sautē aptuveni 3 minūtes, līdz garneles kļūst rozā. Pasniedz ar svaigu bageti no pannas vai šķīvja, pirms tam pārkaistot ar sāli, pipariem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.