Foto – Karīna Miezāja

“Akcijas cenas” pārtrauktas 9


Piena produktu ražotāji, komentējot LTVC datus, visi kā viens norāda, ka nekāds cenu palielinājums gada nogalē nav bijis. “Kā toreiz augustā un septembrī cenas produktiem samazinājām, tā joprojām tās nav mainījušās. Pēc embargo cenas noteikti neesam paaugstinājuši,” sarunā ar “LA” uzsver AS “Jaunpils pienotava” valdes priekšsēdētājs Viesturs Krilovs. Viņš arī aicina domāt par visu ķēdē iesaistīto dalībnieku atbildību cenu veidošanās posmā ražotājs–pārstrādātājs–tirgotājs, piebilstot, ka viņa vadītais uzņēmums pieder zemnieku kooperatīvam “Piena ceļš”, kas arī nosaka cenu politiku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Stabilas piena cenas saviem biedriem maksā LPKS “Straupe”, un, kā norāda “Straupes” valdes priekšsēdētājs Imants Balodis, kopš septembra piena iepirkuma cenas nav mainījušās – vidēji par piena kg kooperatīva biedri saņem 0,30 eiro. Arī savai produkcijai “Straupe” cenas nav mainījusi, atsevišķos gadījumos cenas pat nedaudz samazinātas. Jāpiebilst, ka “Straupe” orientējas tikai uz vietējo tirgu, taču konkurence šajā tirgū pēc Krievijas embargo ieviešanas ir pieaugusi un nākas cīkstēties gan ar vietējiem, gan poļiem un lietuviešiem.

Pārsteigts par LTVC datiem ir Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks. Kā vienīgo pamatojumu viņš redz to, ka, iespējams, LTVC salīdzinājis akciju cenas ar to piena produktu cenām, kam nav piemērotas akciju cenas, cita izskaidrojuma neesot. “Mēs cenas samazinājām, un neviens lielveikals cenu paaugstinājumu nav pieņēmis. Pēc Krievijas embargo mūsu mērķis bija ieinteresēt vietējo pircēju, tāpēc tika rīkotas akcijas. Tagad jau ražotāji atraduši jaunus noieta tirgus, process aizgājis un akcijas neturpinām. Varu teikt, ka nevienam nav bijusi vēlme palielināt cenas,” klāstīja Šolks.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.