Tirgotāji apstiprina 9


“Rimi Latvia” pārstāve Dace Valnere atgādina, ka viņas pārstāvētais uzņēmums piena produktu cenas samazinājis jau uzreiz pēc tam, kad piena produktu ražotāji septembrī paziņoja par cenu samazināšanu. Vēlāk oktobrī un novembrī cenas mainījās un atlaides palika tikai daļai produkcijas, jo tika mainīti akcijas produkti. “No savas puses neesam neko paaugstinājuši,” pauda “Rimi Latvia” pārstāve. Viņa precizē, ka decembrī cenas aizvien bija samazinātas aptuveni 200 piena produktiem. Cenu samazinājums – 2 līdz 20%. Visos gadījumos pieteikumus cenu samazinājumam iesniedza piegādātāji. Salīdzinot ar 2013. gada decembri, piena produktu cenas “Rimi” veikalos aizvadītā gada beigās bija vidēji par 6% zemākas, nekā gadu agrāk. Kopš aizvadītā gada decembra piena iepirkuma valstī cena kritās vidēji par 28 – 43%, tāpēc piena produktu cenas samazinājums šķiet nepamatoti mazs.

Reklāma
Reklāma
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 13
Lasīt citas ziņas

Tikmēr LTVC vadītāja Ingūna Gulbe neslēpj, ka diemžēl pasaules pārtikas cenu samazinājuma un Krievijas embargo radītais cenu samazinājums līdz pircējam nāk ļoti negribīgi. “Vasaras beigās, kad sākās embargo, bija daudzskaitlīgs cenu samazinājums akciju veidā, bet tagad tiek likta cerība uz iedzīvotāju patriotismu, ka viņi skatīsies uz akciju “Pērc vietējo” vai citu Latvijas ražojumu marķējumu. Pēc cenu samazinājuma vasaras beigās un rudenī gada beigās daudzu piena produktu cenas atkal ir palielinājušās. Tāpat arī vairāku citu izejvielu un pārtikas produktu cenu samazinājums starptautiskajos tirgos vēl nav nonācis Latvijas iedzīvotāju makos,” situāciju komentē Ingūna Gulbe. Viņa jau prognozēja pārtikas cenu samazinājumu šā gada sākumā, ja vien tirgu neietekmēs kādi būtiski satricinājumi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.