Foto-Aija Geida

Pildītas kabaču bļodiņas ar malto gaļu 1

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Ko tālāk? Jāņi – šašlika svētki?” Soctīklos uzvirmo neapmierinātība par dzirdēto 18. novembra koncertā pie Brīvības pieminekļa
“Latvija nav pelnījusi neatkarību.” Sieviete skarbi izsakās par Latviju un sadusmo tautiešus 29
Kokteilis
Merkurs Skorpionā brīdina: 4 zodiaka zīmju pārstāvjiem tuvākajā nākotnē gaidāms liels pārbaudījums
Lasīt citas ziņas

Kabacis ir it kā neizteiksmīgs dārzenis – ūdeņains un bezgaršīgs, bet, radoši un prasmīgi darbojoties ar garšvielām un dažādiem pildījumiem, no tā var pagatavot karaliskus ēdienus. Un kabaču ballīte var sākties!

Sastāvdaļas
• 4 mazi apaļie kabači
• 300 g maltās gaļas
• sīpols
• 3 burkāni
• 2–3 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes rīvmaizes
• ola
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Kabačus nomazgā, nogriež cepurītes un ar saldējuma karoti izgrebj viduci, atstājot 1 cm biezas malas. Burkānus sarīvē salmiņos, sīpolus sagriež kubiciņos. Maltajai gaļai pievieno sakapātus pētersīļus un ķiplokus, olu, rīvmaizi, sāli, piparus un sajauc viendabīgu masu. Uzkarsē pannu, ielej augu eļļu, apcep sīpolus un burkānus. Pievieno ar garšvielām sagatavoto malto gaļu un nedaudz apcep. Masu pilda kabaču bļodiņās un cep cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā aptuveni 30–40 minūtes. Bagātīgs pamatēdiens, ko var pasniegt ar zaļumu mērci.

PADOMI

• Jaunus kabačus, kas paredzēti pildīšanai vai sautēšanai, nav ieteicams mizot.

• Lielākie kabači jāmizo un tiem jāizņem sēklas.

• Vislabāk cept nelielus kabačus ar visām sēklām.

• Ja ceptie kabači ir sīksti, traukam jāuzliek vāks un tie 5–10 minūtes jāpasautē cepeškrāsnī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.