Natālijas Rogovas foto

Pīrādziņi ar kartupeļu pildījumu 0

Kārtainajai mīklai: 450g milti, 1/2 glāze auksts ūdens, 1 tējk. etiķis, šķipsniņa sāls, 1 ola, 200g sviests vai margarīns.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TESTS. Atbildi uz 10 jautājumiem un uzzini, kādu vērtējumu tu iegūtu šajā latviešu valodas testā!
Lasīt citas ziņas

Pildījumam: 100g biezpiens, 300g micīti kartupeļi, 1 sīpols, pētersīļi, sāls, pipari, var pievienot kūpinātu gaļu vai ielikt cīsiņu pa vidu.

 

Mīklas gatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Izsijājam miltus, sajauktus ar sāli. Sviestu vai cietu margarīnu sarīvējam un pievienojam miltiem. Beržam abus kopā, līdz veidojas drupačas.

 

Olu saputojam, pievienojam aukstu ūdeni un etiķi. Šo šķidro masu pievienojam drupačām. Samīcīt mīklu ne pārāk cietu. Jāsanāk tādai elastīgai, bet nav jālīp pie rokām.

Liekam maisiņā un iekšā ledusskapī, kamēr gatavojam pildījumu (1-2 stundas var turēt mīklu ledusskapī).

Pildījuma pagatavošana:

Izvāram kartupeļus, samīcam biezputrā. Sīki sagriežam sīpolu un apcepam eļļā. Sīpolus liekam klāt kartupeļu biezputrai un arī biezpienu pievienojam, un garšvielas pievienojam. Samaisām.

Ideja, kas ienāca prātā, kad beidzu gatavot. Kartupeļu biezputrai var pievienot kūpinātu gaļu, rīvētu sieru.

 

 

 

Ņemam mīklu, sadalām 2 daļās.Vienu liekam ledusskapī, kamēr strādāsim ar otru. Mīklu izrullējam plānā četrstūrī.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuvāk malai uzliekam pildījumu un rullējam kopā kā tādu desu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tad šo desu sadalām mazākos aptuveni 7 cm garos gabaliņos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Saspiežam abus galus, lai pildījums turas iekšā, bet ja paliek mazliet vaļā tas nekas, pildījumus netecēs ārā, jo ir biezs.

Tieši to pašu izdarām ar otru mīklas gabaliņu.

 

 

 

 

 

 

 

Gatavas bulciņas liekam uz plāts, apsmērējam ar sakultu olu, ja vēlamies, pārberam ar sezama sēkliņām vai ķimenēm.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cepam 180-200 grādos, līdz kļūst zeltaini brūnas. Cepu uz vidēji mazas uguns ap 30 minūtēm. Varbūt, ja cep precīzā tempertūrā (man cepeškrāsns nerāda grādus), tas aizņems mazāk laika.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 

 

Gatavas bulciņas ņemam ārā un apsedzam ar dvieli, lai atpūšas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ļoti garšīgas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ļoti labi iet klāt zupām, buljoniem un arī vienkārši pie tējas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieldienās no šīs mīklas tapa neparasti garauši:

Sastāvdaļas mīklai:

60ml ūdens

1 ola

100g sviests vai margarīns

1/2 tēj.k sāls

1/2 tēj.k etiķis

ap 2 glāzēm milti

1 tēj.k kurkuma

1 ēd.k piens

eļļa sīpolu cepšanai

Sastāvdaļas pildījumam:

3 nelieli kartupeļi

2 vidēja lieluma sīpoli

50g svaigais siers

100g biezpiens

garšvielas pēc vēlēšanās

cīsiņi,tik cik gauraušus taisīsim

Gatavojam pildījumu:

Nomizojam un izvārām kartupeļus. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcepam smalki sagrieztus sīpolus.

Liekam traukā sīpolus, pievienojam kartupeļus, samīcam biezputrā.

Biezputrai pievienojam biezpienu, sieru un garšvielas. Izmaisām.

Gatavojam mīklu:

Traukā iesijājam 1,5 glāzes miltus, pierīvējam sviestu. Saberžam drupačās.

Ledus aukstā ūdenī pielejam etiķi.

Olas baltumu atdalam no dzeltenuma. Dzeltenumam pievienojam 1 ēd.k pienu un izmaisām, ar šo smērēsim bulciņas.

Baltumu viegli sakuļam ar sāli, pievienojam ūdeni ar etiķi, izmaisām un pievienojam miltu, sviesta drupačās.

Pievienojam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām. Mīkla sanāk mīksta, maiga, nelīpoša pie rokām. Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī aptuveni 2 stundas, var arī ilgak, ja nepieciešams.

Gatavo mīklu izrullējam, lai vieglāk rullēt, nedaudz uzberam miltus.

 


Izrullējam plānu un sagriežam biezās strēmelēs, tā, lai 2/3 cīsiņa būtu ietītas mīklā, bet 1/3 būtu ārā.

Uz izrullētām mīklas loksnēm smērējam kartupeļu pildījumu, tad uz vienas maliņas liekam cīsiņu un sarullējam kopā

 

 

 

 

 

 

 

Uz izrullētām mīklas loksnēm smērējam kartupeļu pildījumu, tad uz vienas maliņas liekam cīsiņu un sarullējam kopā.

 

 

 

 

 

 

 

Gatavās bulciņas apsmērējam ar olas dzeltenumu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cepam ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.

 

 

 

 

 

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.