Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas ar citrona miziņu: aromātiskas gardēžu vakariņas 0

Kad idejas garšīgām ģimenes vakariņām aptrūkušās, palīgā nāk šī recepte. Kārdinoši aromātiskas citronu pankūkas garšos visiem tiem, kas nav vienaldzīgi pret citrusa aromātu un garšu. Gatavot šādas pankūkas nav sarežģīti, turklāt neaizņemt daudz laika. Garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.

Reklāma
Reklāma

Plānās pankūkas ar citrona miziņu

Sastāvdaļas:

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Veselam
“Es mazliet samulstu, kāpēc rentgens rokai, bet man jāizģērbjas!” Sieviete dalās pieredzes stāstā par radiologa apmeklējumu 17
Lasīt citas ziņas

Vistu olas – 2 gab.
Kviešu milti – 7 ēdamkarotes
Piens (jebkurš tauku %) – 300 ml
Cukurs – 3-4 ēdamkarotes
Citrons (vidējs) – 1 gab.
Augu eļļa – 1,5 ēdamkarotes
Pūdercukurs – dekorēšanai

Pagatavošana:

Iesitiet olas dziļā bļodā, pievienojiet cukuru. Tā kā mīklai tiks pievienota citronu sula, iespējams, jums var likties, ka cukurs nepieciešams vairāk. Pieberiet to pēc savas gaumes. Pielejiet pienu un kārtīgi visu samaisiet.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atsevišķā traukā ieveriet sarīvētu citrona miziņu un no citrona izspiesto sulu (izkāsiet caur sietiņu).

Masai bļodā pieberiet miltus un atkal visu kārtīgi sajauciet – tā, lai nebūtu kunkuļu. Pielejiet citrona sulu, pieberiet citrona miziņu un visbeidzot – eļļu. Visu kārtīgi sajauciet. Pēc tam atstājiet mīklu uz 20 minūtēm “atpūsties” istabas temperatūrā.

Pēc tam uzkarsējiet pannā eļļu un ielejiet mīklu – tāpat kā cepot plānās pankūkas. Cept tik ilgi, kamēr abas pusītes ir zeltaini brūnas.

Salieciet bļodā un pārkaisiet ar pūdercukuru. Pasniedziet pankūkas ar medu vai ievārījumu. Neaizmirstiet uzvārīt aromātisku tēju ar citronu!

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.