Foto – Valdis Semjonovs

Rabarberu muss ar vaniļas mērci un svaigām ogām 0

Autore: Māra Lapsa, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Domā, ko runā! Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, neprot glabāt noslēpumus
Šanhajas samits: Putins atklāj jaunu versiju par to, kas patiesībā izprovocēja Krievijas iebrukumu Ukrainā
Veselam
Kupli vai plāni mati – viss atkarīgs no tā, ko ēd. Uztura noslēpumi skaistiem matiem
Lasīt citas ziņas

Receptes sastāvdaļas
• 200 g rabarberu
• 60 g cukura
• 200 ml saldā krējuma
• 50 g cukura
• 2 olas baltumi
• 1 laims
• 15 g želatīna

Vaniļas mērcei
• 200 ml saldā krējuma
• 50 g cukura
• 1 vaniļas pāksts
• 2 olu dzeltenumi

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Rabarberiem uzbārsta cukuru, savāra viendabīgā masā. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Saldo krējumu ielej katliņā, pievieno vaniļas pāksti, tad, visu laiku maisot, pievieno ar cukuru saputotās olas. Maisa, kamēr sabiezē.
Saldo krējumu saputo ar cukuru un laima miziņu, pievieno rabarberu masu, samaisa, tad iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, lēnām ielej izkausētu želatīnu un visu lej veidnē, kurā ieklāta pārtikas plēve. Kad masa sastingusi, sagriež, liek uz šķīvja un dekorē ar ogām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.