Publicitātes foto

Koba salāti. Varen sātīgs rasoliņš amerikāņu gaumē 0

Šis būtībā ir rasols, kura recepte tapa ASV 20. gadu beigās Kalifornijas štata lielākajā pilsētā Losandželosā – spāņu iekarotāju dēvētajā eņģeļu pilsētā, “Brown Derby” restorānā. To izstrādāja restorāna īpašnieks, lai ap pusnakti paēdinātu slavenā Holivudas ķīniešu teātra īpašnieku, izmantojot restorānā pāri palikušus produktus. Tam esot sāpējis zobs, tāpēc visas sastāvdaļas tikušas smalki sakapātas…

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Būtu interesanti uzzināt, kā tapa latviešu rasols. Varbūt līdzīgi, no pārpalikušiem produktiem? Jeb kā raksta vecās pavārgrāmatās: “Ja tev mājās nekā nav, aizej uz pagrabu, paņem cepeti…”

Koba salāti ir ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens. To parasti pasniedz pusdienās, un ar to pilnīgi pietiek, lai paēstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana
Gatavo mērci: bļodiņā sakuļ etiķi, sinepes, ķiplokus, Vusteras mērci, sāli un piparus. Ar dakšiņu saspaida sieru, pievieno bļodiņā. Pakāpeniski pielej eļļu, visu laiku kuļot.

Salāti: visas sastāvdaļas, izņemot salātus, sagriež mazos kubiciņos. Visu rūpīgi samaisa un pārlej ar mērci. Samaisa un servē uz salātu lapām.

Slavenajā restorānā “Brown Derby” visas sastāvdaļas, saliktas uz šķīvja vai paplātes, viesmīlis atved uz ratiņiem pie klienta galda. Salāti tiek samaisīti lielā bļodā viesu acu priekšā un tad teatrāli pasniegti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.