Foto – Fotolia

Rauga mīklas maizītes ar melleņu biezpienu brīvdienu brokastīm 0

Gatavošanas laiks: (jāparedz laiks uzrūgšanai, cepšanai un atdzišanai)
Katrā porcijā apm. 160 kcal/672 kJ
6 g olbaltumvielu, 7 g tauku, 15 g ogļhidrātu

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Mājas
Māju apsēdušas peles? 15 smaržas, kuras šie grauzēji vienkārši nespēj paciest
Kokteilis
Īpaša enerģija: 4 dzimšanas datumi, kas sevī ietver gudrību no iepriekšējām dzīvēm
Paciente ar sūdzībām par galvassāpēm vēršas vairākās slimnīcās, taču pretī saņem vien nievājošu attieksmi – kā vēlāk izrādās, viņai diagnosticēta nopietna slimība
Lasīt citas ziņas

1. Iejauc viendabīgu gludu mīklu no miltiem, 100  g  saulespuķu sēklu, rauga, vienas tējkarotes
cukura, sāls, eļļas un 150 ml silta ūdens.

Apsedz un noliek siltā vietā uzrūgt 10 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Mīklu liek uz miltiem apkaisītas darbvirsmas, saspaida, izveltnē 2 cm biezā plāksnē, izgriež aplīšus 8 cm diametrā. Maizītes liek ar cepampapīru izklātā cepešpannā, apziež ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisa ar atlikušajām saulespuķu sēklām.

3. Cepešpannu ar maizītēm liek siltā vietā, līdz to izmērs dubultojas, tad sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Maizītes cep aptuveni 15 minūtes, vienreiz apgriežot.

4. Biezpienu sajauc ar pienu un atlikušo cukuru. Gatavās un atdzisušās maizītes pārgriež divās daļās, uz apakšējās daļas liek biezpienu un melleņu marmelādi, pasniedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.