Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock

Ābolu pīrāgs “Šarlote” 0

Klasiskais ābolu pīrāgs “Šarlote” ir gandrīz vai “leģendārs” našķis katrā ģimenē – viegls, aromātisks, ne pārlieku salds, garšo gan mazajiem, gan lielajiem. Turklāt katrai saimniecei ir savs “triks”, kas tiek izmantots, cepot šo pīrāgu.

Šī ir klasiska un ļoti vienkārša recepte, kas neliks vilties, ja nu gadījies tā, ka tu vēl nekad līdz šim pats neesi gatavojis klasisko ābolu pīrāgu.

Sastāvdaļas

  • Cukurs – 1 glāze
  • Olas – 5 gab.
  • Kviešu milti – 1 glāze
  • Āboli – vismaz 7 gab. (vidēji)
  • Augu eļļa – 1 ēdamkarote
  • Soda – 1/2 tējkarote

Pagatavošana

  1. Līdz 180 °C uzkarsēt cepeškrāsni.
  2. Olām atdalīt dzeltenumus no baltumiem. Baltumus kārtīgi saputot ar mikseri, pakāpeniski pievienojot cukuru. Turpinot putot, pievieno pa vienam arī dzeltenumus, pēc tam sodu un miltus. Kad mīkla ir gatava, tai jābūt krējuma konsistencē.
  3. Cepeštrauku (vai pannu) ietaukot ar augu eļļu vai ieklāt cepampapīru. Ieliet pannā pusi no mīklas un virsū uzlikt iepriekš attīrīta, nomizota ābola šķēlītes, pēc tam virsū uzliet otru mīklas daļu.
  4. Ielikt cepešpannu uzkarsētā cepeškrāsnī un uz aptuveni 3 minūtēm cepeškrāsns karstumu uzgriezt līdz 200 grādiem, bet pēc tam nogriezt atpakaļ līdz 180 grādiem un ļaut pīrāgam cepties 20 līdz 25 minūtes.
  5. Pīrāgs ir gatavs, kad tam ir zeltaini brūna virsma. Ņem ārā, var pārkaisīt ar kanēli vai brūno cukuru, ja ir tāda vēlme.
SAISTĪTĀS RECEPTES