Receptes

Foto: Pexels

Ananasu mafini ar kokosriekstu skaidiņām 0

Ja jūsmājās kārumnieki pieprasa vakaros kaut ko gardu, bet apnikuši klasiskie mafini, šī recepte derēs izcili! Viegla un ātra pagatavošana un fantastisks rezultāts!

Sastāvdaļas

  • Augu eļļa – 100 ml
  • Olas – 3 gb.
  • Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
  • Milti – 220 grami
  • Soda – 1/4 tējkarote
  • Ananass konservēts (var arī saldinātā sīrupā) – 120 grami
  • Cukurs – 150 grami
  • Krējums vai bezpiedevu jogurts – 50 grami
  • Kokosriekstu skaidiņas – 40 grami
  • Cepampulveris – 1 tējkarote
  • Sāls – 1/4 tējkarote

Pagatavošana

  1. Sajauc traukā olas, eļļu, krējumu, parasto cukuru, sodu un vaniļas cukuru. Visu samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Pievieno kokosrieksta skaidiņas.
  2. Pakāpeniski pievienojot sāli, cepampulveri un miltus, visu sajauc viendabīgā mīklā.
  3. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus. Kārtīgi samaisa.
  4. Masu liek ar karoti kēksu silikona formiņās un liec cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep aptuveni 25 minūtes. Mafinu gatavību pārbauda ar sērkociņu – gatavi tad, kad tas ir sauss.
SAISTĪTĀS RECEPTES