Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Citronu ievārījums 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg citronu
  • 1,5 kg cukura
  • 400 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Nomazgā citronus, nosusina un uz smalkas rīves norīvē dzelteno miziņu. Citroniem uzlej verdošu ūdeni, pēc 15 minūtēm tos izņem un liek atdzesēties aukstā ūdenī.
  2. Citronus sagriež – vispirms ripiņās un tās 4–6 daļās. Izņem sēklas un uz citrona gabaliņiem uzlej karstu cukura sīrupu (400 ml ūdens ieber 1 kg cukura un vāra, kamēr tas izkūst).
  3. Pēc stundas, kad sīrups būs atdzisis, tajā liek vārīties citronus. Pēc 5 minūtēm pieber atlikušos 500 g cukura, uzvāra un katlu noceļ no uguns.
  4. Pēc 4–5 stundām sīrupu nolej un pavāra 15 minūtes, karstu uzlej citroniem. Pēc pāris stundām ievārījumu liek uz uguns un vāra līdz vēlamajai konsistencei (jo ilgāk vārīs, jo tas būs biezāks).
SAISTĪTĀS RECEPTES