Receptes

Foto: Chudovska/SHUTTERSTOCK

Makaroni ar konservētiem dārzeņiem un rukolu 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 500 g pilngraudu makaronu
  • 250 g konservētu dārzeņu
  • 100 g konservētu šampinjonu
  • puse safrāna stīdziņas (var iztikt bez)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • saišķītis rukolas
  • 1 ēdamkarote noskalotu kaperu
  • kārbiņa tunča konservu savā sulā

Pagatavošana

  1. Makaronus vāra lielā sālsūdens daudzumā. Kad pagājusi puse no laika, kas norādīts uz iepakojuma, pievieno safrānu un turpina vārīt, līdz makaroni gatavi – al dente. Nokāš, ieber lielā bļodā un samaisa ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. Atdzesē.
  2. Kaperus noskalo, pievieno makaroniem, pieliek sagrieztus konservētos dārzeņus un sēnes, apslaka ar atlikušo eļļu un samaisa. Pasniedzot pievieno tunča gabaliņus.

Konservēto dārzeņu maisījumos, kas nopērkami veikalos, parasti ir burkāni, ziedkāposti, sīpoli, pupiņas.

SAISTĪTĀS RECEPTES