Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK

Makaronu salāti ar ceptiem ķiplokiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 500 g makaronu Linguine
  • 8 šķiņķa šķēles (bez ādas)
  • 20 nemizotu ķiploka daiviņu
  • 120 g rīvmaizes
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • malti melnie pipari, garšaugu maisījums

Pagatavošana

  1. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, kārto ķiploka daiviņas. Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 15 minūtes, līdz daiviņas ir mīkstas un zeltainas.
  2. Šķiņķa šķēlītes sīki sagriež un apcep pannā, pēc tam nosusina papīra dvielī.
  3. Tīrā pannā izkausē sviestu, pievieno rīvmaizi, garšaugu maisījumu, piparus un apcep rīvmaizi zeltaini brūnu.
  4. Tikmēr makaronus lielā sālsūdens daudzumā izvāra al dente. Nokāš un noskalo zem auksta ūdens, nosusina.
  5. Bļodā liek makaronus, pievieno ķiplokus, šķiņķi un rīvmaizi, viegli samaisa.

Zināšanai – 20 ķiploka daiviņu nemaz nav daudz, jo izcepti ķiploki ir maigi un ar vieglu aromātu.

SAISTĪTĀS RECEPTES