Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock

Salāti ar ātri apceptiem ķiršu tomātiem 0

Šie gardie salāti ar ķiršu tomātiņiem var būt kā viegls ēdiens vakariņām vai arī kā piedeva pamatēdienam. Lieliski iederēsies ar dažādiem gaļas ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • Ķiršu tomātiņi – 400 grami
  • Zaļo salātu mix – 75 grami
  • 3 daiviņas ķiploka
  • Jogurts bez piedevām – 200 grami
  • Olīveļļa – 55 ml
  • Sāls – pēc garšas
  • Melni maltie pipari – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pārgriezt ķiršu tomātiņus uz pusēm, uzkarsēt pannā olīveļļu un apcept tomātiņus no abām pusēm, kamēr miziņa nedaudz brūna, tomēr tomāts pats vēl sulīgs. Pēc tam noņemt no uguns.
  2. Sajaukt jogurtu ar olīveļļu. Smalki sagriezt vai saspiest ķiploku, pievienot jogurta masai – pievienot sāli un piparus pēc garšas.
  3. Ar mērci pārliet zaļos salātus, pēc tam pārlikt virsū ceptos tomātiņus, kad tie jau nedaudz atdzisuši.
SAISTĪTĀS RECEPTES