Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK

Tunča krēms 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 400 g tunča eļļā
  • 200 g krējumsiera
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 citrons
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • sāls, malti melnie pipari
  • maurlociņi

Pagatavošana

  1. Tunci (bez eļļas) sajauc ar krējumsieru.
  2. Pieber sīki sagrieztu sarkano sīpolu, kaperus, sāli un piparus, piespiež citrona sulu. Var mazliet pierīvēt arī citrona miziņu. Visu rūpīgi samaisa.

Ikdienā krēms labi garšos, uzziests uz svaigas maizes. To var ēst arī ar plānajām pankūkām.

Svētku reizē tunča krēmu ar karotīti pilda sāļajos smilšu mīklas groziņos, liek uz sāļajiem krekeriem, ietin lavašā. Rotā ar maurlociņiem, pētersīļiem.

SAISTĪTĀS RECEPTES