Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK

Pupiņu salāti ar tunci 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 400 g konservētu pupiņu
  • 250 g tunča savā sulā
  • 1 garais gurķis
  • 2 seleriju kāti
  • 100 g zaļo salātu maisījuma
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu lapiņu
  • 1 ēdamkarote sīki sagrieztu maurlociņu
  • 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Bļodā ieber noskalotas konservētās pupiņas.
  2. Pupiņām pievieno nokāstu, saplucinātu tunci, plānās šķēlītēs sagrieztu seleriju, nomizotu, sīkāk sagrieztu gurķi, zaļumus, salātus un citrona sulu.
  3. Pieber sāli un piparus, lēnām samaisa.

Salāti labi garšos ar svaigu baltmaizes vai čabatas šķēli.

Var izmantot vienas šķirnes vai divu dažādu krāsu pupiņas, kā arī miksēt ar marinētu kukurūzu, turku zirņiem.

SAISTĪTĀS RECEPTES