Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Tunča salāti ar tomātiem, ķiplociņu un olīvām 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 1 kārba savā sulā konservēta tunča
  • Puskārba melno olīvu
  • 2 tomāti
  • Sarkanais sīpols
  • Citrons
  • Ķiploka daiviņa
  • 2 cieti vārītas olas (vai 4 paipalu oliņas)
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu diļļu un pētersīļu
  • Timiāns
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

    Pagatavošana

    1. Tomātus un olas sagriež daiviņās (paipalu olas pārgriež uz pusēm).
    2. Pievieno gredzenos sagrieztu sīpolu, olīvas, gabaliņos sadalītu tunci, kas iepriekš sajaukts ar zaļumiem un sasmalcinātu ķiploku.
    3. Sajauc vīna etiķi, puscitrona sulu un eļļu, pieber sāli, piparus, pārlej salātiem. Dekorē ar citrona šķēlītēm, pārkaisa ar timiāna lapiņām.
      SAISTĪTĀS RECEPTES