Receptes / Salāti
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2022/06/shutterstock_1039573159.jpg)
Foto: SHUTTERSTOCK
Tunča salāti ar tomātiem, ķiplociņu un olīvām 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 1 kārba savā sulā konservēta tunča
- Puskārba melno olīvu
- 2 tomāti
- Sarkanais sīpols
- Citrons
- Ķiploka daiviņa
- 2 cieti vārītas olas (vai 4 paipalu oliņas)
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes vīna etiķa
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu diļļu un pētersīļu
- Timiāns
- Malti melnie pipari
- Sāls
Pagatavošana
- Tomātus un olas sagriež daiviņās (paipalu olas pārgriež uz pusēm).
- Pievieno gredzenos sagrieztu sīpolu, olīvas, gabaliņos sadalītu tunci, kas iepriekš sajaukts ar zaļumiem un sasmalcinātu ķiploku.
- Sajauc vīna etiķi, puscitrona sulu un eļļu, pieber sāli, piparus, pārlej salātiem. Dekorē ar citrona šķēlītēm, pārkaisa ar timiāna lapiņām.