Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK

Kabaču un gurķu salāti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 1 neliels kabacis
  • 2 svaigie gurķīši
  • sauja cūku pupu
  • redīsu dīgsti
  • dilles
  • loki
  • vīna etiķis
  • sāls, cukurs

Pagatavošana

  1. Gurķus un kabaci nomazgā, ar dārzeņu mizojamo nazi gareniski sagriež plānās sķēlēs.
  2. Cūku pupas sālsūdenī izvāra mīkstas. Lai tām vieglāk noņemt mizu, izvārītas uzreiz ieliek aukstā ūdenī.
  3. Nomizotās cūku pupas pievieno gurķiem un kabačiem, uzbārsta sāli, cukuru, smalki sagrieztas dilles un lociņus. Pārslaka vīna etiķi. Dekorē ar redīsu dīgstiem.

Ja vēlas, var pievienot pētersīļus, baziliku, piparmētru vai citus sev tīkamus garšaugus, bet vīna etiķa vietā izmantot ābolu etiķi vai citrona sulu.

SAISTĪTĀS RECEPTES