Juta Strīķe
Juta Strīķe
Foto – Anda Krauze

Uz vēlēšanām partijai būs lielāki tēriņi. No kurienes nāks nauda? 44

Pašlaik dzīvojam no biedru naudām un ziedojumiem, kas nesasniedz 1000 eiro, tāpēc ir ļoti viegli strādāt, jo nav neviena, kas mēģināt ietekmēt mūsu lēmumus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
TV24
STOPkadri: Tikai granulas, malku, briketes! Saeimā pieklusināti top izmaiņas likumā, kas ietekmēs renovēto privātmāju īpašniekus
Lasīt citas ziņas

Labi zinām, ka nauda un vara ietekmē vēlēšanas – redzējām taču, kā Ušakovs pirms pašvaldības vēlēšanām izmantoja administratīvos resursus, lai popularizētu savu tēlu. Man ir sūdzējušies cilvēki, arī no pašvaldību kapitālsabiedrībām, piemēram, “Rīgas satiksmes” autobusu šoferi, ka ir spiediens, lai stājas “Saskaņā”. Tā visa ir nelikumīga administratīvā resursa izmantošana, taču neesmu redzējusi tiesiskās sekas. Varu Rīgā Ušakovs saglabāja tāpēc, ka ir tik vājš KNAB, kas nespēja ierobežot administratīvās varas un naudas ietekmi uz vēlēšanām.

Nesen intervijā mūsu žurnālā vēsturnieks Harijs Tumans apgalvoja, ka esam pazaudējuši ideju, kam domāta Latvijas valsts. Kā jūs domājat, kāda ir mūsu valsts ideja?

CITI ŠOBRĪD LASA

Zinu, kā trūkst Latvijai un kāpēc rodas tādas domas un idejas. Mēs lepojamies ar Latviju un latvietību, vēsturi, kultūru, dabu, spēju atjaunot un celt valsti, ar sportistiem, diriģentiem, dziedātājiem, aktieriem, bet mums trūkst amatpersonu, ar kurām lepoties. Kad Vairai Vīķei-Freibergai beidzās prezidentūras termiņš, Lietuvas kolēģi kādā tikšanās reizē smejoties teica – nu jūsu prezidents vairs nebūs vislabākais. Tagad tas būs mūsējais! Ja paskatāmies uz kopainu, kas pārstāv valsti, man nav īsti ar ko lepoties. Varu nosaukt Jāni Bordānu, par kuru laikā, kad viņš vadīja Tieslietu ministriju, ārzemju saietos varēju ar lepnumu teikt – tas ir mūsu tieslietu ministrs. Varbūt šis ir vēl viens no iemesliem, kāpēc iestājos JKP, jo gribu tādus ministrus, premjerministru, prezidentu, par kuriem ar augsti paceltu galvu varētu teikt, ka tie ir mūsējie.

* Domāts izdevums “Raustītāji”, kuru šā gada jūnijā laida klajā SIA “Mediju nams”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.