Šajā attēlā ir tikai veiksminieki – Latvijas Gada balvu ieguvēji sportā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni centrā.
Šajā attēlā ir tikai veiksminieki – Latvijas Gada balvu ieguvēji sportā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni centrā.
Foto – Edijs Pālens/LETA

Sērga 0


Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) sāka vēlreiz pārbaudīt sportistu dopinga analīzes olimpiskajās spēlēs Londonā (2012), Pekinā (2008) un pat Atēnās (2004). Iznākumā – vesels lērums pozitīvu analīžu, kas liecina par dopinga klātbūtni, un olimpisko medaļu atņemšana vairākiem sportistiem.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Bumbas sprādziena efektu radīja WADA neatkarīgās komisijas pētījumi un tās vadītāja Ričarda Maklarena divdaļīgais ziņojums, kas atklāj Krievijā ar valsts iestāžu svētību ieviesto dopinga programmu vairāku gadu ilgumā. Sevišķi ciniski tā izpaudusies aizpērnajās ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, kur Krievijas sportistu pozitīvās analīzes slepus apmainītas pret nevainīgām, tostarp četriem olimpiskajiem čempioniem un astoņiem citu medaļu ieguvējiem. Viņu vārdi pagaidām minēti tikai neoficiāli, taču paredzams, ka jauns gads nāks ar jauniem atklājumiem. Dopinga skandāla dēļ Rio startēja ievērojami mazāk krievu nekā citās olimpiskajās spēlēs.

Piebilstams, ka šogad dopinga lietošanā apsūdzēti un diskvalificēti arī vairāki Latvijas sportisti. Pazīstamākie ir peldēšanas rekordists Jānis Šaltāns un Latvijas čempione maratonā Kristīne Kuzņecova.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.