Rīve, ar kuru dārzeņus var sarīvēt tik garus kā spageti. Pamēģinām! 0

Veikalos parādījušās interesantas dārzeņu rīves, ar kurām burkānus, gurķus, kabačus varot sarīvēt garos spageti. Parocīgi un ērti, sola pārdevēji un rāda skaistas bildes. Kā tas ir praksē?

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Pamatā ir divu veidu rīves – kā smilšu pulkstenis un cilindriskās. Tās paredzētas, lai skaisti pasniegtu ēdienu, sagatavotu dārzeņu salātus, jo, piemēram, burkānus var sarīvēt pusmetra garus, no gurķiem var izveidot garu spirāli dekorēšanai. Ar šiem rīkiem tieši virs pannas var uzrīvēt sieru.

Smilšu pulkstenis − problemātiski un neefektīvi

CITI ŠOBRĪD LASA

Darbības princips ir vienkāršs: ievieto 5 cm garu, vidēji resnu burkānu vai gurķi, uzliek vāciņu, kurā ir asumiņi, kas nofiksē dārzeni, un griež pulksteņrādītāja virzienā. Dārzenis, griežoties gar asmeņiem, pārtop garās skaidiņās. Rīvei ir divas puses, un katrā no tām ir atšķirīga izmēra asmeņi. Viena un tā paša modeļa rīvei cenas atšķiras: mūsu valstī atlaižu portālos internetā to ik pa laikam var iegādāties par 7,90 eiro, veikalos tā maksā 10–12 eiro, savukārt iepirkšanās portālā ebay var nopirkt par 4,50 eiro.

Rīve kā smilšu pulkstenis tikai reklāmā izskatās jauki. Praksē darboties ar to ir visai sarežģīti.

Grūti rīvēt, ir daudz dārzeņu atlikumu, turklāt vajag pielikt tiešām lielu spēku, lai taptu skaistas skaidiņas. Rīvi ir ļoti grūti iztīrīt, smalkie asmeņi gandrīz jāberž ar zobu suku. Korpuss izgatavots no plānas plastmasas, un, enerģiski rīvējot cieto sieru, tas ieplaisāja.

Dārzeņi, it īpaši burkāni, bieži iesprūst, tos grūti izdabūt no rīves šaurās vidusdaļas. Cietos dārzeņus, piemēram, bietes, burkānus, nav iespējams sarīvēt garos salmiņos, tie salūst. Ar gurķiem un jaunajiem kabačiem tas izdodas mazliet vieglāk. Cieto sieru virs picas vai pastas ir ļoti grūti sarīvēt.

Vākam, ko paredzēts iestiprināt dārzeņa resnākajā galā, lai būtu vieglāk rīvēt, ir ļoti īsi stiprinājumi. Tie nenotur dārzeni, tāpēc tas jau pēc pāris apļiem griežas uz riņķi, līdz ar to jāmēģina rīvēt bez stiprinājuma, griežot ar rokām.

Secinājums: bez šā instrumenta virtuvē var ļoti labi iztikt. Salmiņus var iegūt ar visparastāko rīvi, tikai dārzenis jāliek maksimāli slīpi, – mazliet ievingrinoties, var tikt pat pie 10 cm gariem salmiņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.