Cilindriskā rīve − dārzeņi kā spageti 0

Nedaudz cita konstrukcija ir cilindriskajai dārzeņu rīvei. Tā sastāv no viduscilindra ar asumiem galos, lai dārzeni var uzdurt, un ar vītni visā cilindra garumā, kas iegriežas abās sānu daļās. Sānu cilindriem galos ir asmeņi kā zīmuļu asināmajam: vienā – divi slīpi asmeņi ar lielu atstarpi (biezākām šķēlītēm), otrā – slīps, kā arī smalks un robains (skaidiņām). Cena ārvalstu internetveikalos – 2,50 eiro, Latvijas veikalos – 7 eiro.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

Ar lielākas atstarpes asmeņiem var iegūt biezu spirālveida šķēli, kas ļoti labi noder ēdienu dekorēšanai. Ja burkānu sagriež 6–7 cm biezos gabalos un iestiprina viduscilindrā, var sarīvēt itin viegli, vien jāgriež kā skrūve. Burkānu ir grūtāk sarīvēt, jo tas ir ļoti ciets, bet gurķi un kabaci – ļoti viegli.

Bez piepūles top ļoti gari (divreiz garāki nekā spageti) salmiņi. Ja tādus vēlas, burkānu pirms likšanas rīvē var nevis sagriezt noteikta izmēra gabaliņos, bet turēt rokās un griezt bez turētāja.

CITI ŠOBRĪD LASA

Secinājums: labs palīgs virtuvē, ja grib skaisti izdekorēt ēdienu vai pasniegt salātus, kas viesiem sagādās pārsteigumu, jo šķiet gatavoti no pusmetra gariem burkāniem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.