Foto – Aija Geida

Pārsteidzoša recepte – rožu aromāts ievārījumā 0

Maijrozīšu saldo smaržu iespējams just arī ievārījumā. Tas garšo patīkami saldskābi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Mūsu tētis šodien atkal precas…” Bijusī sieva pavēsta, ka komponists Jānis Lūsēns iestūrējis laulības ostā
TV24
Uzņēmējs Bergs: “Tā bilde ir ļoti sērīga… Valsts strādā pēc tāda pieņēmuma, it kā vidējais latvietis dzīvotu 500 gadus”
Kokteilis
Maestro Raimonds Pauls atklāj Lanas pieminekli Lāčupes kapos: “Vienkārši un ļoti skaisti” 3
Lasīt citas ziņas

1. Sausā, saulainā laikā savāc maijrozīšu krūma ziedlapiņas, atdala gružus, pār­bauda, vai nav palikuši mazie kukainīši, un sakapā ar asu, lielu nazi. Glāzē ir aptuveni 90 g svaigu sakapātu ziedlapiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Pievieno pusi no paredzētā cukura daudzuma un citrona sulu.

3. Ar rokām mīca masu, līdz sāk atdalīties sula.

4. Bļodu apsedz ar dvieli un noliek uz pāris stundām – masa kļūs tumšāka, cukurs no ziedlapiņām būs izvilcis visas aromātiskās vielas biezā sīrupā.

5. Masu liek katlā, pievieno cukuru, pielej ūdeni un vāra uz mazas uguns 5–10 minūtes, līdz ievārījums nedaudz sabiezē.

6. Ievārījumam ik pa laikam noņem putas. Gatavību pārbauda, pāris pilienu uzpilinot uz šķīvja, – ja tie sarec, gana vārīts. Lej tīrās burkās un noliek vēsumā.

UZZIŅA

• Aromātisko, pēc rozēm smaržojošo ievārījumu var izmantot ne tikai pie pankūkām, bet arī kūku pildījumiem, gatavot saldējumu un dažādus desertus.

• Maijrozīšu ievārījums negaršos cilvēkiem, kuriem nepatīk rožūdens, jo smarža un garša nedaudz atgādina smaržīgo ūdeni, ko plaši izmanto kosmētikā un kulinārijā.

PADOMS

No izkaltētām maijrozīšu ziedlapiņām var gatavot aromātisku tēju. Lai tām nezustu aromāts un krāsa, kaltējot svaigas lapiņas izklāj plānā kārtā ēnainā, siltā vietā, kur temperatūra nepārsniedz +35…+40 °C.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.