Foto – Shutterstock

Rukolas salāti ar vistu un zemenēm – tiem, kas vēlas notievēt 4

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“50 tūkstoši cilvēku un hītu nav! Un tie sadzērušies fani!” “Prāta Vētras” koncerta apmeklētāji izsakās par lielkoncertu Mežaparkā
“Tas bija kas draudīgs, bariņš melnādaino apstājās un…!” sieviete dalās ar Ogres svētkos redzēto
Kokteilis
Cilvēkiem, kas dzimuši šajos četros datumos, piemīt īpaša spēja dziedināt citus 13
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 200 g žāvētas vistas krūtiņas
• 6 lielas zemenes
• sauja rukolas
• 2–3 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu
• 1 ēdamkarote citrona sulas
• 1 ēdamkarote augu eļļas
• pustējkarote cukura
• pustējkarote sāls

Pagatavošana.
Zemenes un vistas krūtiņu sagriež gabaliņos. Rukolu nomazgā un nožāvē. Saulespuķu sēkliņas apgrauzdē uz sausas pannas. Uz šķīvja kārto rukolu, zemenes, vistas gabaliņus. Atsevišķā traukā samaisa augu eļļu ar citrona sulu, sāli un cukuru un pārlej salātiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšas dažādošanai salātus var papildināt ar zemeņu mērci: 6–8 zemenes sagriež gabaliņos, pievieno ēdamkaroti eļļas, mazliet sāls un cukura un uzkarsē. Sakuļ ar blenderi, un mērce ir gatava. Kad atdzisusi, pārlej salātiem – aromāts burvīgs un garšo lieliski.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.