Foto no kak-vkusno.com

FOTORECEPTE: Saldais pīrāgs ar mandelēm un karameli 1

Pildījumam vajadzīga mandeļu masa, tāpēc sablenderē pusglāzi mandeļu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 30
Lasīt citas ziņas

Pievieno visas pārējās pildījumam vajadzīgās sastāvdaļas, izveidojot biezu masu. Iegūto masu sadala četrās daļās un izveido vienāda lieluma bumbiņas.

Uz virtuves dvieļa liek četras mīklas kārtas un virspusi noklāj ar otru dvieļa pusi.

Izkausē sviestu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ņem vienu mīklas kārtu un apziež ar sviestu. Ņem vienu pildījumam paredzēto bumbiņu un izrullētā “desas” formā liek uz mīklas kārtas, tad sarullē, kā redzams fotogrāfijā, ietinot gluži kā “ruleti”.

Apaļā cepamajā formā liek sagatavoto “ruleti”, ko pirms tam saliek čūskveidīgā formā (skat. foto).

To pašu dara ar pārējām trīs mīklas kārtām un bumbiņām, ar katru nākamo “desu” veidojot platāku “ruleti.

Arī pīrāga virspusi nosmērē ar sviestu un liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz izveidojas zeltīta krāsa.

Kamēr pīrāgs cepas, pagatavo karameles sīrupu.

Katlā liek medu ar apelsīna miziņu un augļu sīrupu. Vāra minūti, lai šķidrums izkausētos, savienotos un karamelizētos.

Kad pīrāgu izņem no cepeškrāsns, pārlej to ar karamelizēto sīrupu un pārkaisa ar kanēli.

Sīrupa vietā var pīrāgu apkaisīt ar pūdercukuru un pistācijām – arī būs ļoti garšīgi.

Avots: kak-vkusno.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.