Foto no drinkinform.com.ua

Mandeļu cepumi sicīliešu gaumē 0

Šo tradicionālo sicīliešu saldumu galvenā sastāvdaļa ir marcipāna masa, kuru var nopirkt veikalos profesionāliem konditoriem vai pagatavot pašiem. Šī recepte taisīta no mājās gatavota marcipāna.

“Nespēju izskaidrot, cik pazemota jūtos…” Stradiņa slimnīcas paciente milzīgo maksu par autostāvvietu uzskata par necilvēcīgu 116
Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Kokteilis
Šos ēdienus ir aizliegts likt uz galda Vecgada vakarā: Uguns zirgs būs dusmīgs!
Lasīt citas ziņas

Ja lieto mājās gatavotu marcipānu, tad būs vajadzīgi 400 g marcipāna un 200 g pūdercukura. Lai paši pagatavotu marcipānu, aplejiem mandeles ar vārošu ūdeni, ļaujiet nedaudz pastāvēt. Kad ūdens atdzisis, notīriet mandelēm miziņas. Sasmalciniet mandeles blenderī līdz veidojas pūderveidīga masa. Tad pielejiet nedaudz ūdens. Iegūto masu labi samaisiet, lai tā kļūdu gluda un vienmērīga.

Marcipāna masu samaisiet ar cukuru un olu baltumiem. Pievienojiet rīvētu apelsīna vai citrona miziņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sadaliet iegūto masu nelielās porcijās, apviļājiem pūdercukurā un lieciet uz plāts, lai ceptu 180-200 grādos.

Avots:  drinkinform.com.ua

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.