Foto – Aija Geida

Saldais suši ar persikiem un siera krēmu 0

Suši rīsus noskalo vairākos ūdeņos, līdz skalojamais ūdens ir dzidrs. Kokosriekstu pienu sajauc ar ūdeni, pievieno rīsus un, nepārtraukti maisot, lai tie nepiedeg, vāra aptuveni astoņas minūtes, līdz mīksti. Pielej citrona sulu, samaisa, uzliek vāku un ļauj, lai rīsi piebriest.

Reklāma
Reklāma
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Veselam
Neviens to pat nenojauta – pasaulē populāros kosmētikas produktos vēzi izraisošas ķīmiskas vielas 800 reižu pārsniedz normu 33
Lasīt citas ziņas

Persiku pusītes sagriež 1 x 1 cm diametra salmiņos, līdzīgi sadala arī apelsīna šķēles. Aukstu Filadelfijas sieru saputo ar pūdercukuru un mīkstu sviestu, kamēr veidojas stingra masa. Pievieno apelsīna sulu un rīvētu miziņu un vēl mazliet saputo.

Kad rīsi atdzisuši, gatavo suši. Rīspapīru uz minūti iemērc vēsā ūdenī un izklāj uz suši rullējamā paklājiņa. Ar rīspapīru ir mazliet grūtāk darboties nekā ar nori lapām, jo, ilgāk paturot ūdenī, tas kļūst tik mīksts, ka nevar sarullēt. Arī ietīšana ir savādāka, jo, pirmkārt, tas ir apaļš, otrkārt, sliktāk rullējas, kļūst nelīdzens. Lai būtu vieglāk, var mazliet ar rokām piepalīdzēt un pastiept. Vienā rīspapīra malā blīvā kārtā liek rīsus (aizpilda aptuveni pusi laukuma), tad uzziež siera masu un vidū liek apelsīna gabaliņu vai persika salmiņu. Sarullē un stundu patur vēsumā. Sagriež ar asu nazi 1–1,5 cm biezas ripiņas un pasniedz ar zemeņu mērci (vienkāršākais variants – saldētas un pēc tam atkausētas zemenes saputo ar cukuru).