Foto – LETA

Māte virza uz medicīnu 21

Guntis Belēvičs dzimis 1958. gada 2. septembrī Virešos netālu no Smiltenes kā trešais dēls mežsarga un mājturības skolotājas ģimenē. Drīz pēc viņa piedzimšanas ģimene pārcēlās uz Vecbebriem, kur mazais Belēvičs uzsāka skolas gaitas Vecbebru astoņgadīgajā skolā. Pēc trešās klases mācības turpinājis Koknesē, bet vidējo izglītību ieguvis prestižajā Rīgas 1. vidusskolā. Astoņdesmito gadu sākumā beidzis Maskavas 2. medicīnas institūtu, iegūstot ārsta biofiziķa diplomu un vairākus nākamos gadus pavadījis tajā pašā institūtā kā stažieris un klātienes aspirants. 1995. gadā Belēvičs Latvijas Universitātē ieguvis bioloģijas doktora grādu (molekulārās farmakoloģijas specialitātē), bet nākamajos divos gados pēc individuāla studiju plāna Latvijas Medicīnas akadēmijā ieguvis farmaceita grādu, kas tobrīd bija nepieciešams aptieku biznesā.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Runājot par izvēli iet studēt medicīnu, Belēvičam patīk stāstīt, ka viņa māte jau bērnībā paredzējusi savu bērnu profesijas. Vecākajam dēlam Andrim viņa prognozēja inženiera darbu, vidējam Dainim – arhitekta, bet pastarītim Guntim teikusi: “Tu, dēliņ, būsi dakteris.”

Attiecībā uz vecākajiem brāļiem mātes prognozes piepildījās pilnībā, bet uz jaunāko – tikai daļēji. Guntis Belēvičs gan ieguvis medicīnisko izglītību, bet kā ārsts nekad nav praktizējis. Iespējams, viņš tā arī būtu palicis zinātnē, ja kārtējais likteņa kūlenis nebūtu viņam pavēris iespēju nokļūt Vācijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.