Foto: SHUTTERSTOCK

Sasildies un izgaršo: asā tomātu zupiņa 2

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Zupa ir universāls ēdiens. Sildīta nākamajā dienā, tā garšo gandrīz tikpat labi, ja ne vēl labāk. Jau laikus uzvārīta zupa izglābs nogurušos pēc brīvdienu talku darbiem vai pārgājieniem. Ar zupas biezumu var variēt – jo tā biezāka, jo sātīgāka. Čili pipars piešķirs virumam asumu un karstumu. Un ko gan vairāk drēgnajā rudenī vajag!?

Asā tomātu zupa

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• 750 ml dārzeņu buljona
• 400 g konservētu, sagrieztu tomātu savā sulā
• 300 g maltās gaļas (1:1 liellopa un cūkas gaļa)
• 1 sīpols
• 250 g marinētu šampinjonu
• 250 g konservētu pupiņu
• 250 g marinētas paprikas
• 100 g kausēta siera
• šķipsna kaltētas raudenes, timiāna
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• sāls, pipari

Pagatavošana:

1. Notīrītu sīpolu smalki sagriež. Caurdurī notecina šampinjonus un sagriež smalkās strēmelēs. Papriku arī notecina un sagriež gabaliņos.

2. Katlā uzkarsē olīveļļu, ieber sagrieztos sīpolus, pievieno malto gaļu un maisot apcep kādas 5 minūtes.

3. Pielej buljonu, pievieno tomātus, arī sagrieztos šampinjonus un papriku, pupiņas. Samaisa un uzkarsē. Pievieno kausēto sieru, sāli, piparus un uz lēnas uguns vāra kādas 5 minūtes. Pievieno raudeni un timiānu, karsē dažas minūtes, uzliek vāku. Tad katlu noceļ no uguns un ļauj mazliet zupai ievilkties.

4. Kaltēto garšaugu vietā var likt svaigus. Bet tiem garša nebūs tik intensīva.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.