Rabarberu vīns 0

Savāc (līdz Jāņiem) 4 kg rabarberu, sagriež sīkos gabaliņos (jo smalkāk, jo labāk). Rabarberus liek pārtikas spainī un uzber 2,5 kg cukura. Uzlej 10 l verdoša ūdens un kārtīgi izmaisa, lai izkūst cukurs. Kad masa atdzisusi līdz istabas temperatūrai, pievieno iepriekš uzbriedinātu vīna raugu. Apsedz ar kādu drēbi. Raudzē aptuveni nedēļu, katru dienu visu kārtīgi apmaisot.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

Pēc nedēļas nosmeļ biezumus un nospiež. Šķidrumu pilda aptuveni 15 l lielā raudzēšanas traukā, uzliek hidroslēdzi un turpina raudzēt, sākumā, kamēr norit straujā rūgšana, – siltumā (+20…+25 °C), pēc tam vēsākā vietā sešus mēnešus, ik pēc diviem mēnešiem pārlejot.

Pēc tam aptuveni pusgadu vīnu tur vēsākā vietā, līdz tas nodzidrinājies.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.