Cik daudz želatīna vajadzīgs, lai marinētu tomātus? Atbild šefpavāre 8

TV24 ēterā atgriezies raidījums “Šefpavārs. Uz līnijas”, ko vada zinošā un allaž pozitīvā šefpavāre Ina Poliščenko. Šoreiz kāda raidījuma skatītāja vēlējās uzzināt, cik daudz želatīna ir vajadzīgs uz puslitru ūdens, marinējot tomātus.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

“Skolā mums mācīja tā: 14 grami želatīna uz vienu litru šķidruma. Šajā gadījumā uz puslitru es noteikti ņemtu nevis 7 gramus, bet piecus, jo arī paši tomāti izdalīs želeju, tāpēc vienmēr liekam mazāk,” atbild Ina.

Ja mājas virtuvē nav svaru, šefpavāre iesaka izmantot želatīnu plāksnītēs: “Īsās plāksnes ir 1 grams, bet, ja ir garās plāksnes, tad viena plāksne ir 2 grami. Līdz ar to nepieciešamo daudzumu var aprēķināt bez svaru palīdzības.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Arī pati šefpavāre dod priekšroku želatīna plāksnītēm, jo tā ir daudz ērtāk un praktiskāk.

Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.