Foto – Andris Grīnbergs un Ivars Bušmanis

Iepircēji 
nevēlas atklāties
 1

Kad zvanu tiem, kas internetā ievietojuši sludinājumus par sēņu pirkšanu, visi kā norunājuši nevēlas atklāt savu vārdu un to, kur tālāk liek savu iepirkumu. Kāds rīdzinieks, kas sludinājumā norāda, ka “pērku baravikas, izbraucu pa visu Latviju”, uzreiz man jautā: “Cik kilogramu jums ir, un kur atrodaties?” Atjautāju, kādam daudzumam jābūt, lai viņš brauktu uz Jēkabpili. Seko atbilde – vismaz 50 kilogramu. Vēl kāds iepircējs man paskaidro, ka ņemšot tikai kaltētas baravikas, svaigas vairs nepērkot, jo tagad tās esot jau tārpainas.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Sludinājuma “Iepērk sēnes līdz 15 eiro kilogramā, steidzami” autors Liepājas pusē man paziņo, ka iepērk ne mazāk par trim tonnām. Bet nevēlas ne nosaukt savu vārdu, ne pateikt, kur iepirktās sēnes liek. Kad ieminos, ka citi pērk daudz mazākos daudzumos par 3 līdz 10 eiro kilogramā, un jautāju, kā viņš var maksāt vairāk, saņemu strupu atbildi: “Es maksāju.” No informācijas, ko sagatavojusi Centrālās statistikas pārvaldes Ārējās tirdzniecības statistikas metodoloģijas, analīzes un izplatīšanas daļas vecākā referente Lilita Laganovska, izriet, ka pērn sēnes eksportētas vidēji par 3,19 eiro kilogramā.

Arī Madonas novada SIA “Pharmenko Lettland”, kas šogad iepērk arī gailenes un baravikas, negrib, ka braucu un rak­stu par viņu darbību. Uzņēmuma pārstāve Sigita Krusiete vienīgi informē, ka iepirktās sēnes sasaldējot, pēc tam eksportējot. Taču arī tas nemaz nav tik tipiski – sasaldēti tiek tikai 7 – 9% izvesto sēņu.

CITI ŠOBRĪD LASA
Pārsteidzoši, ka visus iepriekšējos gadu, arī sēnēm bagātākos, sēnes importēts trīsreiz vairāk nekā eksportēts, pērn pat septiņas reizes vairāk.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.