Foto – Shutterstock

Sēņu kaviārs, gailenes marinādē, marinētas čigānenes – 3 receptes ziemas krājumiem 0

Sēņu kaviārs

Sēņu kaviārs. Foto – Anda Krauze
Reklāma
Reklāma

Kokteilis
Cilvēkiem ar vājiem nerviem nelasīt! Melnais horoskops visām zodiaka zīmēm
“Kad meita šo stāstīja, pat neticēju!” Degvielas uzpildes stacijā parādījusies noderīga iekārta 4
“Ir kaut kas, ar ko…” Ukraina plāno sarīkot iespaidīgu “šovu” Maskavā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 2 kg vārītu sēņu (bekas, gailenes, čigānenes, bet alksnenes obligāti!), 1 kg sarkanu tomātu, 1 kg sīpolu, 250 g eļļas, 3 ēdamkarotes cukura, 3 ēdamkarotes sāls, 1 ēdamkarote etiķa esences vai 100 ml 9% etiķa.

Pagatavošana.

Vārītās sēnes, tomātus un sīpolus samaļ vai sasmalcina dārzeņu smalcinātājā. Katlā uzkarsē eļļu, ieber sīpolus un nedaudz apcep. Tad pieliek tomātus un aptuveni piecas minūtes sautē kopā ar sīpoliem. Pēc tam pievieno samaltās sēnes, cukuru, sāli un etiķi. Labi izmaisa un uz nelielas uguns vāra aptuveni stundu. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko, traukus apgāž otrādi un atdzesē. Glabā vēsā pagrabā.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Lai pagatavotu sēņu kaviāru, kurā bez alksnenēm neiztikt, agrāk salasītās sēnes novāra, ievieto ledusskapī un gaida, kamēr varēs mežā salasīt alksnenes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.