
Foto – Shutterstock
Sezama īrisi – pašu gatavots veselīgs našķis 0
Sastāvdaļas
• 75 g sezama sēkliņu
• 75 ml saldā krējuma
• 75 ml cukura sīrupa
• 75 g cukura
Reklāma
Reklāma
“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
Negaidīti atcelts Maestro koncerts… Raimonda Paula ģimene atklāj iemeslu
“Pretīga vieta, tualetes māja…” Cilvēki dalās viedoklī par garāko dzīvojamo ēku Latvijā un Baltijā
Pagatavošana.
Katliņā lej saldo krējumu, pievieno sezama sēkliņas, cukuru un cukura sīrupu un vāra, līdz masa sabiezē. Īriss jāvāra uz mazas un vidēji mazas uguns un ik pa laikam jāmaisa, lai nepiedeg. Ar karoti pilda, piemēram, kēksiem paredzētajos papīra trauciņos un liek vēsumā sastingt.