Foto – Fotolia

3. Virtuozi dusmīgais draugs 0


Daudziem cilvēkiem, ne tikai sievietēm, ir nosliece uz konfliktu – šī ir tikai viņiem piemītoša rakstura īpašība. Tomēr dažreiz rodas situācijas, kad vai nu mums, vai kādam citam ir jāliek lietā inteliģentas nobrieduša cilvēka dusmas.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Virtuozi dusmīgais draugs ar vārdiem un darbiem demonstrē, ka taisnīgām dusmām nav ne vainas. Līdzīgi, šis draugs ātri spēj atpazīt lielo atšķirību starp virtuozām dusmām un iracionālām, rupjām un nesavaldīgām dusmām.

Virtuozi dusmīgais draugs iemāca svarīgu lietu: inteleģentas dusmas dažreiz ir nepieciešamas – piemēram, netaisnības priekšā.

4. Neiederīgais

CITI ŠOBRĪD LASA

Tas nav neierasti, ja cilvēka iekšējais draugu loks atgādina viņus pašus. Šo sociālo struktūru mēs redzam visas dzīves garumā. Atceries skolu? Puiši turas kopā ar puišiem, meitenes ar meitenēm, sportisti ar sportistiem, un tā tālāk.

Fakts, ka mēs mēdzam asociēt sevi ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem, ir skumjš, jo tas ierobežo mūsu skatījumu uz pasauli. Šis pieņemtā sociālā pieeja var ierobežot mūsu pašu spriedumus. Labākajā gadījumā šī sabiedriskā kārtība rada sava veida aprobežotību. Sliktākajā gadījumā tā veicina neiecietību un spītu.

Draudzības ziņā neiederīgais ir kāds, kuram ir savādāki uzskati un idejas nekā mums pašiem – un viņš vada savādāka veida dzīvi – kas ironiskā kārtā padara viņu par potenciāli lielisku draugu. Neiederīgajam ne tikai piemīt spēja mums iemācīt atšķirīgu skatījumu uz lietām (un tādējādi iecietību), bet var arī saskatīt kaut ko mūsos pašos, mūsu raksturā, kaut ko tādu, par ko paši nezinājām.

5. Atbalstītājs

Kad dzīve nenovēršami kļūst grūtāka, mums ir tendence neapzināti nodarīt pāri pašiem sev. Mēs analizējam un kritizējam savas izgāšanās, tādējādi neko nesasniedzot un procesā pazeminot savu pašvērtību un pašcieņu.

Tāpat kā mums ir nepieciešams kāds, kurš pateiks visu, kā ir, mums ir vajadzīgs arī kāds, kurš skatīsies garām mūsu pašu izdomātajām neveiksmēm un iedvesmos. Dažām sievietēm ir nepieciešama optimistiska balss, kas iedvesmos viņas doties uz priekšu par spīti jebkādiem šķēršļiem.

Atbalstītājs ir tas draugs, kurš tevi cieši apskaus, čukstot: “Atceries savas stiprās puses.” Un ja tu vairs nevari tās ieraudzīt, viņš ar prieku sastādīs sarakstu tavā vietā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.