Sinepēs un ķiplokos marinēti gurķi. Pikanta receptīte! 0

Ir milzum daudz recepšu gurķu marinēšanai, sālīšanai un skābēšanai gan tūlītējai ēšanai, gan ziemas krājumiem. Tomēr vienmēr atrodas kāds gudrs saimnieces padomiņš, kas nedaudz atšķiras no visiem pārējiem. Piemēram, vai tev gadījies pagaršot gurķus sinepēs, ar ķiplokiem un vēl maltiem melnajiem pipariņiem? Īstā reize to izmēģināt!

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Atkal kādam kas nepatīk? Mūsu pludmales volejbolistes tikušas pie zelta, bet kādam ir iebildumi pret viņu apģērbu…
20 eiro starpība par tiem pašiem produktiem… Kurš pārtikas veikals Latvijā ir visdārgākais? 2
Pēc sadursmes bērns vēl bija dzīvs, taču garām braucoša automašīna viņu nāvējoši notrieca – Latgalē notikusi smaga avārija
Lasīt citas ziņas

Gurķus sagriež četrās daļās (vispirms gareniski uz pusēm, pēc tam vēlreiz – perpendikulāri).

Cukuru sajauc ar eļļu, etiķi, sāli, sinepēm, pipariem un ķiplokiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iegūto marinādi pārlej gurķiem, visu labi samaisa.

Gurķus tur marinādē 3-4 stundas, periodiski maisot.

Pēc tam tos pārliek tīrās burkās, liek lielā katlā ar siltu ūdeni. Ļauj ūdenim uzvirst un sterilizē gurķus 10-15 minūtes.

Burkas aizvāko ar izkarsētiem vākiem, hermētiski noslēdz, apsedz un ļauj atdzist.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.