Foto: Shutterstock

Sīpola vietnieks – puravs: 4 gardu ēdienu receptes ar puraviem 3

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
10. jūlija pilnmēness būs liktenīgs tieši šīm zodiaka zīmēm
“Manām meitenēm jāēd plika maize. Vai rīt brokastis atkal nedabūs?” Skaisto svētku sajūtu aizēno organizatoriskas nedienas 1
“Šķita, ka sācies karš!” Latvijā pirmo reizi izmantota šūnu tehnoloģija apziņošanai – skaļais signāls pamatīgi nobiedēja iedzīvotājus
Lasīt citas ziņas

Pēc izskata nemaz nav līdzīgi, taču var viens otru aizstāt. Faktiski puravs der gandrīz pie visiem ēdieniem, kur vajadzīgs sīpols. Toties tam ir maigāka garša, un elpā nav tik jūtams aromāts, kā tas mēdz būt pēc sīpolu ēšanas. Puravu griežot, nav jāraud. Ziemā puravā ir daudz vitamīnu.

Puravs – tas ir ļoti franciski, jo Francijā puravus pievieno zupām, sautējumiem, salātiem, omletēm, sāļajiem pīrāgiem.

Puravu un kartupeļu krēmzupa

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: SHUTTERSTOCK

• 200 g puravu

• 500 g kartupeļu

• sīpols

• 600 ml buljona (vistas vai dārzeņu)

• 100 ml saldā krējuma

• ēdamkarote rīvēta cietā siera

• sāls, pipari

• eļļa

Pagatavošana:

Katlā ielej eļļu un apcep sagrieztus puravus un sīpolu. Pieber sāli un piparus, mazliet (10 minūtes) pasautē, ik pa laikam apmaisot.

Pielej buljonu, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus un vāra, līdz kartupeļi mīksti (20 minūtes). Katlu noceļ no uguns, zupu sablendē, pievieno saldo krējumu. Uzvāra līdz pirmajam burbulim.

Kad zupa ielieta šķīvī, pārkaisa smalki rīvētu cieto sieru. Var vēl uzbērt mazliet piparu un sadrupinātus riekstus.

Zupai var pievienot arī kaltētu sēņu pulveri vai iemaisīt apceptas šampinjonu šķēlītes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.